Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. close

Hernyóselyem, valódi selyem, tiszta selyem. Van különbség?

Szeretnék segítséget nyújtani ahhoz, hogy selyem és selyem között különbséget tudjunk tenni.

A magyar nyelvben a valódi selyem, hernyóselyem és tiszta selyem elnevezések ugyanazt a fajta szövetet jelentik. Jelesül, az alapanyag a selyemhernyók gubójáról letekert selyemszál, melyből  különböző vastagságú selyemszövetet szőnek.

Ez az anyag számtalan vastagságban létezik attól függően, hogy egy m2-re hány gramm selyemszálat használnak fel.

A selyem vastagságát (súlyát) mm mértékegységben mérik. Ez egy japán mértékegység, melyet a következőképpen tudunk grammra átszámolni. A selyemszövethez rendelt mm számot megszorozzuk 4,3-al, s már meg is kaptuk a selyemszövet g/m2 súlyát.

Tehát hernyóselyemből létezik egészen leheletvékony, áttetsző textúra és vastag, nehéz brokátselyem is. 

Ennek megfelelően a selyem szöveteket számtalan módon alkalmazhatjuk. Készíthetünk belőlük pille könnyű sálat, de vastagabb fajtáiból nehezebb stólákat, blúzokat, szoknyákat, ruhákat.

A még vastagabb valódi selyem párnák, nadrágok, kosztümök, drapériák készítésére is alkalmas. 

Tulajdonságait tekintve azonban egyértelműen elmondható, hogy a tiszta selyem a legnemesebb textília. Valóban a textíliák királynője.

Nem létezik nála finomabb, előkelőbb, puhább anyag, mely teljes mértékbein igazodik az ember hőháztartásához, tökéletes mikroklímát teremtve.

Ez az egyetlen szövetfajta, mely abszolút antiallergén, sőt, gyógyítja a bőrbetegségeket, mert engedi lélegezni az emberi bőrt és összetételénél fogvan regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik.

Kapcsolódó termékek

Kommentek (0)

Kommentelj!

Válaszolj!